tisdag 9 augusti 2011

Re-aktiv eller Pro-aktiv IT-säkerhet?

Säker hos Microsoft?
Microsoft släpper idag 13 nya säkerhetsuppdateringar, som täpper till 22 säkerhetshål i leverantörens mjukvara. Microsoft vill med de 9 viktigaste uppdateringarna förhindra sårbarheter som t.ex. fjärr-körning av godtycklig kod, förhöjda systemprivilegier, DDOS-attacker och läckage av data.

En av de viktigaste uppdateringarna rör Microsoft Internet Explorer, som hittills tillåtit godtycklig kod aktiveras från externa datorer på Internet. I uppdateringen inkluderas också patchar för kritiska sårbarheter i Windows Server 2008 och nyare. Det är okänt hur länge dessa sårbarheter varit öppna.


Säker hos WeCloud!
WebSecurity från WeCloud är ett pro-aktivt skydd för all webbaserad trafik, alltså den kanal som används för att utnyttja flera av de sårbarheter som Microsoft försöker täppa igen med dagens uppdatering. Genom att använda WeClouds webbsäkerhetslösning undgår verksamheten den risk det innebär att vänta på säkerhetsuppdateringarna och minimerar samtidigt risken för angrepp via webbtrafiken.

Tjänsten skyddar mot alla typer av virus och skadlig kod som skickas via HTTP-/HTTPS-trafiken, inklusive mobila användare – oberoende av geografisk placering.