måndag 2 april 2012

WeCloud skakar om AntiVirusbranschen!

WeCloud lanserar ett revolutionerande klientskydd - Secure Anywhere - som vänder upp och ned på den klassiska antivirusteknologin. Mjukvaran är utvecklad av Webroot, som varit verksamma sedan 90-talet och har miljontals användare i hela världen. Sedan Webroots uppköp av Prevx i november 2010 har man satsat alla resurser på att ta fram den nya tidens AntiVirus-lösning
 
I den traditionella modellen matas antivirusprogrammen med en virus-signaturfil för att identifiera skadlig kod. Denna metod gör bara nytta så länge den skadliga koden är äldre än den senaste signaturfilen, som vanligtvis uppdateras en eller två gånger per dygn. 
 
Istället för att förlita sig på stora signaturfiler och prestandakrävande lokala installationer har informationen om skadlig kod flyttats till molnet och kompletterats med information om skadligt beteende. Med världsledande heuristik och beteende-analys kan nya hot identifieras utan fördefinierade signaturer. Mjukvaran som installeras på datorn är mindre än 0,7 Mb och behöver aldrig uppdateras med några signaturfiler. 
 
Lösningen matchar alla lokala filer och processer mot molnets databas, som innehåller mer än än 50 terabyte information om beteenden och filer. Okända filer körs i en sandbox tills de har bedömts som ”godartade”. Alla förändringar som orsakas av okända filer övervakas och loggas. Denna metod tillåter att filer, som i efterhand klassas som skadliga, kan rensas bort samtidigt som de förändringar som orsakats av filen kan återställas.

Secure Anywhere använder knappt 10% av de resurser som ett traditionellt antivirusprogram kräver och fick högsta betyg av PC Magazine för sin malware-detektering. Rapporter, administration och policy sköts från en webbaserad kontrollpanel i molnet. Lösningen kan utvärderas kostnadsfritt under 30 dagar och distribueras exklusivt av WeCloud i Skandinavien.

WeCloud levererar lösningar för webbsäkerhet, mobil säkerhet, antispam, antivirus och övervakning i molnet. Verksamheten har sitt säte i Malmö med kontor i Stockholm och Amsterdam. Med WeClouds globala säkerhetsplattform får våra kunder högsta tänkbara säkerhet utan att behöva investera i hård- eller mjukvara. Genom WeClouds molnbaserade säkerhetstjänster kan kundens användare skyddas i realtid oavsett tid, plats och klientplattform.