onsdag 22 augusti 2012

WeCloud nominerad för årets IT-säkerhetslösning i Security Awards 2012

WeCloud har nominerats av Security Awards 2012 till kategorin årets IT-säkerhetslösning för det revolutionerande Antivirus-skyddet Secure Anywhere. Lösningen bygger på en minimal klient som utnyttjar en online-databas som uppdateras i realtid istället för lokala databaser som snabbt föråldras.Secure Anywhere ersätter traditionella Antivirus-skydd genom att  matcha alla lokala filer och processer mot molnets databas, som innehåller mer än än 50 terabyte information om beteenden och filer. Okända filer övervakas tills de har bedömts som ”godartade”. Alla förändringar som orsakas av okända filer loggas och sparas lokalt på varje dator. Denna metod tillåter att filer, som i efterhand klassas som skadliga, kan rensas bort samtidigt som de förändringar som orsakats av filen kan återställas. 

Det nya Antivirus-skyddet använder knappt 10% av de resurser som ett traditionellt antivirusprogram kräver och administreras direkt från ett webbaserat gränssnitt.

Priset för årets IT-säkerhetslösning tilldelas det företag eller den person som har funnit en smart lösning inom IT-säkerhetsområdet, som förenklar ett säkert användande och/eller ökar tillgängligheten.

Läs mer om Skydd & Säkerhets Security Awards här!

www.wecloud.se
info@wecloud.se