onsdag 2 januari 2013

Symantec.cloud's Nordiska säljchef till WeCloud

Malmö, 2 januari 2013 – WeCloud AB tillkännagav idag att Grant MacInnes, den erfarna entreprenören och säljchefen inom IT-säkerhet och molntjänster har rekryterats till bolaget som nordisk Channel Director. I denna roll kommer han utveckla och utöka WeClouds partnersamarbeten och återförsäljarled.

MacInnes kommer närmast från Symantec.cloud där han de senaste tre åren arbetat som Sales Manager Nordics och ansvarat för den nordiska B2B-försäljningen. Han har lång erfarenhet från branschen och var en av hjärnorna bakom det danska IT-företaget SoftScan's framgångar i Storbritannien. I sin tidigare roll som Business Development Manager utvecklade han ett starkt återförsäljarprogram och ett stort kontaktnät i både Skandinavien och Storbritannien.

 
"Vi är glada över att ha Grant ombord", säger Rikard Zetterberg, VD på WeCloud. "Grant har en fantastisk förmåga att rakt och tydligt förmedla styrkan med säkerhetslösningar i molnet och knyta starka relationer till återförsäljare och kunder”. WeCloud har det senaste året vunnit förtroende hos några av Skandinaviens största IT-bolag, i synnerhet via exklusiv distribution av Webroot's Cloud Antivirus, SecureAnywhere, som visat sig vara både mer kostnadseffektiv och säkrare än traditionella antivirus-lösningar."Det är en ära att ansluta sig till WeCloud-teamet, som ligger i framkant när det gäller modern och effektiv IT-säkerhet", säger MacInnes. "Med en ökande hotbild och fler mobila användare blir den traditionella säkerhetslösningen ineffektiv. WeCloud's tjänster för Cloud AntiVirus och Web Security bygger på skalbar infrastruktur som ger realtidsskydd och minimalt underhåll för kunder och partners."


WeClouds medarbetare har lång erfarenhet av molnbaserade säkerhetslösningar. Bolaget grundades 2010 och har genom organisk tillväxt uppvisat mycket god lönsamhet och stabil ekonomi. Bland WeClouds kunder finns både privata, statliga och kommunala verksamheter i alla storlekar. Verksamheten fördubblade både omsättning och vinst i det senaste årsbokslutet och förväntar en fortsatt kraftig tillväxt.