tisdag 2 april 2013

SecureAnywhere hanterar alla varianter av "Polisviruset"

Under det senaste halvåret har många svenska datorer infekterats med det så kallade polisviruset. Polisviruset är egentligen en trojan som låser datorn och kräver en summa pengar för att låsa upp den. Den skadliga koden har fått stor spridning och har varit svår att "tvätta bort". Den skadliga koden har gång på gång upptäckts i nya versioner och de traditionella antivirusprogrammen har inte lyckats hantera infektionen. WeCloud's Cloud-AntiVirus SecureAnywhere hanterar samtliga versioner av infektionen med sin unika funktionalitet "Journaling Rollback". Användare som infekterats med polisviruset luras att tro att de krävs på böter p.g.a. olaglig surftrafik eller att upphovsrättskyddat material har upptäckts på datorn. För att datorn ska låsas upp kräver virusmakarna att en summa pengar betalas.

Medans konkurrerande AntiVirus-leverantörer stressar ut fler och fler uppdateringar och olika upprensnings-rutiner för att hinna i kapp de många olika versionerna av polisviruset kan användare med SecureAnywhere sitta lugnt i båten. 

SecureAnywhere rensar upp infekterade datorer helt automatiskt oavsett vilken version av polisviruset som infekterat datorn. SecureAnywhere skilljer ut alla "goda filer" genom att matcha dem mot en gigantisk molndatabas - kvar på datorn återstår därefter endast "dåliga filer" och "okända filer". Dåliga filer rensas bort och eventuella okända filer monitoreras och loggas i detalj med den inbyggda funktionen "Journaling Rollback". Den unika funktionen kan helt automatiskt rensa upp en dator och backa alla förändringar som orsakats av en okänd fil - på så vis kan alla versioner av polisviruset hanteras - både kända och okända varianter.

Webroot SecureAnywhere är marknadens minsta AntiVirusklient (mindre än 1 Mb) och matchar filer och beteenden mot en molnbaserad databas som uppdateras i realtid. Lösningen administreras från en webbaserad kontrollpanel och låter administratören granska och hantera samtliga installationer, infektioner och eventuella okända filer för en eller flera verksamheter.

www.wecloud.se
info@wecloud.se