torsdag 23 maj 2013

Svenska kommuner fortsätter skicka ut phishing-mail

WeCloud rapporterade tidigare i år att flera kommuner skickat ut phishing-mail. Nu har WeCloud's tekniker uppmärksammat en ny våg av förfalskad e-post som skickats från svenska kommuners servrar.


Enligt WeClouds tekniker är det troligtvis frågan om kidnappade e-postkonton, som utan kommunens vetskap används av utomstående för att tillförskansa sig information.


-Vi arbetar kontinuerligt med att informera och varna både kommunala och statliga verksamheter för denna typ av angrepp och tyvärr är säkerhetsmedvetandet allt för lågt hos många verksamheter, säger Rikard Zetterberg, VD på WeCloud.


Phishing-mailen är skrivna på svenska och varnar användaren för att dennes e-postkonto spärrats. För att låsa upp kontot ombedes användaren att fylla i sina uppgifter på en webbsida.


 Den falska webbsidan är skriven på svenska och ligger på ett kostnadsfritt webbhotell.

WeCloud WebSecurity service skannar verksamheters http och https-trafik och förhindrar tillgång till förfalskade webbsidor, förhindrar att konfidentiell data lämna företagets nätverk via http(s) och blockerar webbaserad skadlig kod och botnet-trafik.


Läs även: Svenska kommuner skickar bedrägeri-epost


www.wecloud.se
info@wecloud.se