torsdag 15 januari 2015

Svenska WeCloud går mot strömmen och köper danskt bolag

WeCloud annonserar att man köpt majoriteten av aktierna i danska teknikföretaget Simitu A/S. Genom samarbetet med Simitu förväntar WeCloud en stark tillväxt i Norden inom molnbaserade säkerhetslösningar. 

WeCloud AB, en av de större leverantören av e-postsäkerhet i Norden, annonserade idag sitt förvärv av majoriteten av aktierna i det danska bolaget Simitu A/S och dess tillgångar. Simitu A/S har under fyra år utvecklat IT-säkerhetslösningar, spam- och virus-filter, som nu löpande integreras med WeClouds säkerhetsplattform. Simitus befintliga kundbas består till största del av Internetoperatörer som t.ex. TDC och danska service providers. Förvärvet har skett helt med eget kapital, utan externa investerare.

Simitu, som utvecklar marknadsledande ”next generation” teknologi för e-postsäkerhet, kommer fortsätta leverera lösningar mot den danska marknaden och tillsammans med WeCloud också erbjuda sina samarbetspartners en större produktportfölj. 

-Samarbetet med WeCloud ger en snabbare tillväxt och tillgång till både nya marknader och nya tjänster, säger Martin Elsborg, VD på Simitu A/S.


Genom det nya samarbetet förväntas den gemensamma kundbasen snabbt växa och WeCloud får tillgång till ny och förbättrad teknologi som direkt kan användas av den befintliga kundbasen. Med den nya teknologin kan WeCloud garantera lokal och säker datalagring i alla Skandinaviska länder. WeCloud förväntas också öka sin marknadsandel i Danmark, där flera av WeClouds tjänster nu introduceras via Simitu.

-WeCloud har en enorm potential och med det nya teknikförvärvet får vi ännu bättre möjligheter att anpassa oss efter kundens behov, säger Rikard Zetterberg, VD på WeCloud AB.

Den nya tekniken för e-postsäkerhet innebär en rad förbättringar för WeCloud's befintliga kunder som redan nu kan dra nytta av nya funktioner, användarvänlighet och utökad säkerhet.

WeCloud AB är ett privatägt företag, som utan riskkapital, lån eller externa investerare har vuxit organiskt från starten 2010. Företaget förväntas omsätta cirka 25 miljoner kronor under innevarande år.

www.wecloud.se
info@wecloud.se