torsdag 29 januari 2015

WeCloud ansluten till Based in Sweden

WeCloud meddelar att man anslutit sig till Based in Sweden, ett initiativ som garanterar säker lagring i Sverige, med skydd av svensk grundlag – garanterad av svenska myndigheter. 

Molntjänster som är anslutna till Based in Sweden måste levereras från datacenter som är fysiskt placerade i Sverige och tjänsten måste levereras av ett Svenskt företag eller organisation. 

Kunder, speciellt utanför USA, litar ofta inte på att information är skyddad från övervakning hos utländska leverantörer. Och det finns skäl att vara orolig. Nyligen avslöjade den ansedda tidningen Washington Post (länk) att den amerikanska säkerhetsmyndigheten NSA, National Security Agency, systematiskt bryter de regler som styr deras verksamhet – trots att reglerna redan från början är extremt frikostiga.

-Vi ser ett stort värde i att kunna leverera en 100% Sverige-baserad e-postsäkerhetslösning som lever upp till Based in Sweden's direktiv, säger Rikard Zetterberg, VD på WeCloud.

Rikard påminner också om vikten av att kryptera känslig epost; -Traditionell e-post skickas okrypterad, så även om både avsändare och mottagare använder Svenska leverantörer finns risken att information stjäls på vägen mellan e-postservrarna, säger Rikard.

www.wecloud.se
info@wecloud.se