måndag 2 februari 2015

Förläng livet på din Forefront TMG 2010

Efter Microsofts meddelande om avvecklingen av Forefront TMG 2010 frågar sig många "Hur ska jag ersätta min Forefront TMG brandvägg?" Svaret är enkelt: ”Du behöver inte ersätta den!”. Bara för att Forefront TMG inte kommer att utvecklas i framtiden betyder det inte att den måste bytas ut. Microsofts officiella stöd för Forefront TMG löper till april 2015 och utökat stöd erbjuds till april 2020 men det betyder inte att produkten inte längre kommer att fungera.

Om du har använt Forefront TMG 2010 som en brandvägg, web proxy, reversed proxy, remote-access eller site-to-site VPN, finns det ingen anledning att stressa med att byta ut Forefront TMG 2010. Alla funktioner som används i dessa scenarier kommer att fortsätta att fungera. Du har fram till april 2020 för att hitta en ersättare för Forefront TMG, men om du använder Forefront TMG som en webbsäkerhetslösning finns det anledning att hitta en ny lösning så snart som möjligt.

Även om Microsofts stöd för produkten sträcker sig fram till april 2020 så fungerar Web Protection Service (WPS) endast fram till slutet av 2015. Det innebär att URL-filtrer, antimalware-signaturer och Network Inspection System (NIS) inte längre kommer uppdateras. Som tur är kan du enkelt komplettera din TMG med WeCloud's molnbaserade webbsäkerhetslösning som innehåller både webbfilter, virusskanning och trafikanalysering vilket inte bara förbättrar säkerhetsfunktionerna men som också effektivt förlänger livslängden på TMG.

Förläng livet för din Forefront TMG 2010 med Zscaler
WeCloud distribuerar Zscaler's molnbaserade Web Security Gateway som enkelt kan integreras med Forefront TMG och tillföra en rad viktiga säkerhetsfunktioner. Lösningen skannar och filtrerar http/https-trafik i centrala proxy-noder som finns strategiskt utplacerade i mer än 50 olika datacenter i hela världen. WeCloud har tillsammans med Zscaler upprättat datacenter i Skandinavien för att hantera den ökande mängden kunder i regionen.

Att komplettera med Zscaler ger ett betydligt bättre skydd än de inbyggda funktionerna i Forefront TMG. Det finns också enorma stordriftsfördelar genom att använda en molnbaserad säkerhetslösning. Zscaler har mer 10 miljoner användare globalt. Med så många användare får Zscaler en unikt bred bild av Internet-aktivitet över hela världen och kan snabbt identifiera nya hot på global basis och utvidga skyddet till alla sina användare snabbt och effektivt.

Integrera Zscaler med Forefront TMG 2010
Att integrera en lokal Forefront TMG med Zscaler's globala websecurity gateway sker utan någon extra mjukvara. Genom att konfigurera en Web Chaining Rule styrs extern webbtrafik över den närmsta skanningsnoden i Zscalers moln (lokala noder finns även i Sverige, Danmark och Norge).


Utökad säkerhet med Zscaler
Zscaler WebSecurity Gateway finns i flera olika versioner, där du enkelt kan lägga till funktionalitet efter behov. Utöver traditionell URL-filtrering och antivirus-skanning kan lösningen utökas med Advanced Malware Protection som analyserar mönster i webbtrafiken och blockerar nya hot. Här finns också en automatisk koppling till Microsoft MAPPs som säkrar att nyupptäckta sårbarheter i Microsofts mjukvara inte utnyttjas via webben. Dessutom kan funktioner för DLP, Bandwith management och behaviour analytics av okända filer enkelt aktiveras i lösningen.

Tack vare den molnbaserade arkitekturen kan även användare som arbetar utanför Forefont-miljön skyddas effektivt. Genom några enkla inställningar i Active Directory säkras att även externa användare omfattas av Zscalers skydd. Oavsett var användaren kopplar upp sig ansluts han automatiskt till den närmst belägna proxynoden.

Kontakta WeCloud nu för kostnadsfri konsultation och utvärdering!

www.wecloud.se
info@wecloud.se