tisdag 19 januari 2016

Många nyheter i Zscalers nya release

WeClouds webbsäkerhetslösning från Zscaler, ledare i Gartner Magic Quadrant, analyserar allt innehåll i den data som hämtas från webben och bedömer det genom flera olika analyser, jämförelser och beteendeanalyser. Skanningen av http/https sker i realtid och skyddar användare och system oavsett var de kopplat upp sig. I nya "Winter release" presenteras en rad nya funktioner. 

Zscalers uppgradering av Zscaler Internet Security Platform innefattar ny design på det adminportalen, förbättringar av Zscaler Web Security, Next Generation Firewall, och utökad kapacitet för Behavioral Analysis samt förbättringar av Zscaler App mobilklient.

Ny Design
Den nya adminportalen har en innehållsfokuserad design, med ett modernt gränssnitt samt mer intuitiv och konsekvent navigering. Med bl.a. förhandsgranskning och förbättrad läsbarhet ges nu en bra användarupplevelse, oavsett om du använder dator, surfplatta eller telefon.

Identifiera molnapplikationer
En ny widget, Cloud Applications Trend, visar alla molnapplikationer som används av din verksamhet. Zscaler samarbetar med Skyhigh för att ge en riskprofil för varje applikation. Du kan peka på en molnapplikation i widgeten och visa riskpoäng från Skyhigh
Förbättrade rapporter
En efterlängtad funktion är att utesluta specifika platser från statistik-rapporter. I den nya releasen kan du t.ex. visa verksamhetens totala YouTube-trafik, men exkludera trafiken från datorer som ansluter från hemmanätverk eller hotspots.


Office365 One-Click Configuration
Office-365 har inneburit flera olika utmaningar som krävt extra konfiguration och undantag från SSL-skanning. I den nya versionen har Zscaler förenklat konfigurationen avsevärt. Du skickar helt enkelt all Office365-trafik till Zscaler och slår på "Activate Office 365 One-Click Configuration". Tjänsten utför automatiskt all nödvändig konfigurationerna så att användarna smidigt kan använda alla Office365-applikationer Dessutom identifierar Zscaler mer än 300 applikationer, inklusive Office365-program, så att du inte behöver bry dig om eventuella ändringar av webbadresser i Office365.

Nyheter i NextGen-Firewall
NextGen Firewall NAT-policy har förbättrats med tillägg av domänbaserade destinationsadresser. För att stödja domäner med flera IP-adresser eller med IP-adresser som kan förändras, kan du nu ange FQDN samt IP-adresser i destinationsfätet i dina NAT-regler.

När är det dags?
Uppdateringen är planerad till den 22:e januari, 2016 (6:00 PM PST) och förväntas ha minimal påverkan för slutanvändare. Administrationsgränssnittet kommer sättas i "maintenance mode" under uppgraderingen vilket innebär att förändringar av regler och inställningar inte är möjligt.

Mera information om dessa och många andra nya funktioner finns här.

www.wecloud.se
info@wecloud.se