onsdag 23 mars 2016

Microsoft hjälper dig stoppa skadliga makron

Efter flera månader av ökande mängd skadliga Officedokument med makron som laddar ner malware till användarens dator släpper nu Microsoft en funktion som låter dig förbjuda makron att hämta kod från Internet.

De senaste månaderna har extremt höga nivåer ny malware noterats i e-postflöden i hela världen. Främst handlar det om .Office-filer och .js-downloaders som är okända för de flesta antivirusmotorer. Attackerna är kortvariga och upphör nästan omedelbart efter att antivirus-programmen uppdateras med signaturer som kan blockera den skadliga koden.
WeCloud har implementerat flera anpassade skydd i sina lösningar för att minimera riskerna, och nu drar även Microsoft sitt strå till stacken. Den 22:e mars meddelade Microsoft att man släppt en ny funktion för Office 2016 som låter administratörer begränsa hur ett makro i en Office-fil får bete sig. Funktionen kan styras med hjälp av en GPO/Group Policy.

Microsofts idé är att stoppa makron från att ladda hem ny och skadlig kod till användaren. Mer information finns på Mirosofts TechNet.

Läs mer om hur makron-infektionerna lurar användarna och om de ovanligt höga nivåerna skadlig kod i e-posttrafiken.

www.wecloud.se
info@wecloud.se