måndag 2 maj 2016

Zscaler utmanar traditionella VPN-nät

Zscaler introducerar en molnbaserad ersättare för traditionella VPN-anslutningar. Zscaler Private Access gör det möjligt för organisationer att ge tillgång till interna applikationer och tjänster utan att tvingas exponera hela sina nätverk genom VPN-anslutningar för externa användare.

I dagens snabbväxande och allt mer mobila affärsmiljö behöver företag erbjuda tillgång till interna system och data oavsett var användaren befinner sig. Denna typ av åtkomst har traditionellt erbjudits genom VPN-anslutningar, vilket ger bekvämlighet och säkerhet, men också medför betydande risker. Typiska VPN-implementationer ger användarna tillgång till hela nätverket de ansluter till, ett faktum som har utnyttjats i flera av de senaste tidens intrångsattacker mot stora företag.

För att lösa detta problem erbjuder Zscaler en ny och unik tjänst, Zscaler Private Access, som med hjälp av Zscalers globala molninfrastruktur möjliggör åtkomst till applikationer oberoende av nätverksåtkomst och VPN-anslutningar. 


Zscaler Private Access separerar program från det fysiska nätverket för att leverera granulär åtkomst, per användare, till applikationer och tjänster som körs internt i företagsnätverket, i ett datacenter, eller i ett offentlig moln som t.ex. Amazon. Tjänsten är baserad på Zscalers globala moln, så det finns inget krav på ytterligare hårdvara eller uppgraderingar av befintlig maskinvara. 

-Utöver den förbättrade säkerheten ger Zscaler Private Access också en unik och samlad hantering av åtkomst till de tjänster som verksamheten använder, oavsett om det är interna funktioner eller publika molntjänster, säger Rikard Zetterberg, VD på WeCloud AB.

WeCloud distribuerar och säljer Zscalers lösnignar i Skandinavien och har implementerat Zscalers tjänster hos mer än 1.000 verksamheter. Genom ett långvarigt samarbete med Zscaler erbjuder WeCloud erfaren rådgivning vid implementation och en välutvecklad support för Zscalers olika tjänster.

www.wecloud.se
info@wecloud.se