onsdag 8 juni 2016

Toppbetyg till Zscaler för virusskanning

Zscaler, som i realtid skannar innehållet i surftrafiken för att identifiera oönskat innehåll och skadlig kod, har utvärderats av AV-Test och fått mycket starka omdömen. Genom att skanna verksamhetens surftrafik med en molnbaserad lösning kan säkerhetsriskerna minimeras både innanför och utanför kontorsmiljön.
En övervägande del av den skadliga kod som idag plågar många verksamheter distribueras via HTTP(S)-protokollen. WeCloud, som sedan 2010, distribuerat Zscaler's Internet Secure Gateway, erbjuder en realtids-kontroll av Internettrafik som omfattar både användare på kontoret och på resande fot. Lösningen är integrerad med WeCloud's egenutvecklade tjänst för Email Security.

AV-TEST Institute är en ledande oberoende leverantör inom IT-säkerhet och anti-virusforskning. I en ny rapport ger man Zscaler Internet Secure Gateway omdömet "near perfect" och visar hur lösningen identifierat nära 100% av all skadlig kod som användes vid testen.

-WeCloud har distribuerat Zscaler i mer än 6 år och det är en av våra mest framgångsrika lösningar. På WeCloud hjälper vi kunden att implementera lösningen på bästa sätt för att kunna erbjuda största möjliga nytta, säger Rikard Zetterberg, VD på WeCloud AB.

Testerna inkluderade statiska och dynamiska URL-filtreringsfunktioner, teknik för att identifiera social engineering och phishing, detektering av skadlig kod och sandbox-detektering av körbara filer (även känd som "prevalent malware"), samt graden av s.k. "falska positiva" som avser mängden felaktigt identifierad skadlig kod och sårbarheter. Hela rapporten kan laddas hem här.

www.wecloud.se
info@wecloud.se