måndag 27 oktober 2014

Gratis säkerhetsanalys av dina länkar


WeCloud och Zscaler introducerar ett gratisverktyg för riksanalys av länkar (URL:er). Genom ett enkelt webbgränssnitt kan vem som helst, utan förkunskaper, mata in en länk och få både länken, webbservern och innehållet riskindexerat med världsledande teknologi.


Tjänsten presenterar inte bara en risk-klassificering av länken, men också en detaljerad beskrivning över vad som bidragit till reslutatet:

Content - Innehållet analyserar med Zscalers egna algorimer och med publika virussignaturer för att identifiera potentiel skadlig kod.


URL - Den angivna länken testas mot databaser med misstänkta och redan kända mönster, svart/vit-listor samt heuristisk bedömning av domännamn, subdomäner, filnamn mm.


Host - IP-adressen historik och rykte, Anonymous System Number (ASN) och geografiska data analyseras tillsammans med en bedömning av serverns uppträdande.


En unik funktion är också att tjänsten kan riskindexera en länk även om den inte längre är aktiv, samtidigt finns resultatet från tidigare analyser av samma länk tillgängliga.

Tjänsten är helt kostnadsfri men är självklart ett sätt för Zscaler och WeCloud att demonstrera både riskerna med att surfa på webben och den moderna teknik vi erbjuder för relatids-skanning av surftrafik. Testa Zulu här: zulu.zscaler.com

info@wecloud.se
www.wecloud.se