måndag 18 november 2013

WeCloud tecknar samarbetsavtal med Email2Säkerhetsföretaget WeCloud tecknar samarbetsavtal med Email 2 avseende försäljning av lösningar för e-postkryptering och säker överföring av information. Samarbetet stärker WeCloud's position som ledande säkerhetsleverantör i molnet och ger Email2 en unik möjlighet att introducera sina tjänster på den Skandinaviska marknaden.

WeClouds medarbetare har lång erfarenhet av molnbaserade säkerhetslösningar och levererar tjänster för Webbsäkerhet, AntiSpam, AntiVirus och övervakning i molnet. Email2 är världsledande utvecklare av kryptering av e-post och säker dataöverföring. Lösningen levereras som en molntjänst, helt utan krav på hård- eller mjukvara i kundens miljö, och tillåter användaren att skicka krypterad e-post till både interna och externa mottagare. Teknologin används också för krypterad överföring av filer och säkra webbformulär, för att förhindra att data skickas öppet över Internet.

-Internet är ett globlat och öppet nätverk där det är omöjligt att bestämma vilken väg ett e-postmeddelande skickas och vem som får möjlighet att läsa det under vägen. Genom vårat samarbete med Email2 kan vi erbjuda våra kunder full kontroll över vem som får tillgång till informationen, hur den behandlas och världsledande teknologi för kryptering av e-post, säger Rikard Zetterberg, VD på WeCloud AB.

Email2 Secure Messaging Platform "omsluter" den befintliga infrastrukturen för e-post, inklusive e-postadresser och e-postklienter, så att verksamheten slipper ersätta den teknik som för närvarande används. Secure Messaging Platform ger verksamheten leveranssäkerhet utan komplikationer: inga PKI nycklar eller TLS servrar att distribuera och hantera, och mindre än 20 sekunders automatisk anslutning till tjänsten för både intern personal och externa användare.

Lösningen använder HTTPS som bärande protokoll för den e-post som ska krypteras och fungerar sida vid sida med existerande e-postplattform. Via en webbaserad kontrollpanel kan verksamhetens administratör bestämma vilken e-posttrafik som måste krypteras baserat på mottagare, innehåll eller bilagor. Tjänsten tillåter externa gäst-användare som automatiskt bjuds in att använda det säkra e-postnätverket när krypterad e-post adresseras till dem.

www.wecloud.se
info@wecloud.se