tisdag 25 april 2017

"Pump & Dump" bakom massiv spamvåg

Under måndagen noterades världen över en topp i mängden spam, så mer än 100 gånger mer spammeddelanden än normalt skickades ut under några timmar. Spammeddelandena tipsade om en Amerikansk aktie som förutspåddes öka i värde de närmsta dagarna.

WeCloud övervakar kontinuerligt spamflödet för tusentals verksamheter och utvecklar löpande nya teknik för att filtrera bort den oönskade e-posten. Den extrema spamvågen noterades av många spamfilter i hela världen och under en kort tid skickades mer än 100 gånger fler spammeddelanden än vid normalt spamflöde. Under topparna utgjorde dessa spam mer än 80% av världens totala spam.


Under måndagen skickades enorma mängder spam ut

Spammedelandena tipsar mottagaren om en förestående aktieaffär, där Pfizer påstås ha lagt ett bud på det börsnoterade företaget Quest Management Inc (QSMG) och att aktiekursen därför kommer stiga med dramatiska 5000% de närmsta dagarna. QSMG är ett Amerikanskt företag som omsätter några tusen dollar i kvartalet.


Trots att spammeddelandet var lögn ökade aktiens kurs kraftigt

Löftet om det förestående uppköpet och dramatiska ökningen av aktiens värde är en lögn, men genom den massiva spam-kampangen har aktien ökat i värde med cirka 40%. Kort innan den massiva spamvågen startade noterades ett köp av 26.000 aktier, troligtvis av den/de som ligger bakom utskicket. Metoden kallas "Pump & Dump" och har använts länge för att manipulera olika aktiekurser.

Klicka på bilden för att läsa den falska aktienyheten

WeCloud Email Security är en komplett lösning för antispam, säkerhet, validering och hantering av e-post som fungerar på alla plattformar. Modern och innovativ teknik i svenska datacenter säkerställer att lösningen fungerar optimalt för alla typer av verksamheter utan krångliga anpassningar.

Läs också:


info@wecloud.se
www.wecloud.se